Pek çok insan, kuşlara nasıl bakılacağını bilmediği için kuş sahiplenmekten korkar. Kuşların çok fazla ilgiye ihtiyacı olduğu ve onları sürekli beslemeniz gerektiği konusunda yanlış bir kanı var. Gerçek şu ki, evcil hayvanınıza uygun bakımı sağladığınız sürece mutlu olacaktır.Bu içeriğimiz kuş muayeneleri için veteriner arayan kişilere yönelik hazırlanmıştır.

Kuşlarla ilgili yaygın bir yanılgı, veteriner bakımına ihtiyaç duymadıkları ve kafeslerinde öylece dışarıda bırakılabileceğidir. Bu tehlikeli bir yanılgıdır. Kuşlar, diğer evcil hayvanlarla aynı düzeyde veteriner bakımı gerektirir. Bu bakım olmadan, kuş için olası ölüme yol açabilir.

Şişli ilçesine yakın veteriner kliniği arıyorsanız tıklayın.

Kuşların genel kontrolleri düzenli olarak yapılmalıdır.Veteriner hekim tarafından erken tespit edilen hastalık ilaç,gıda takviyesi,ameliyat ve fiziki tedavi yöntemleri ile çözüme kavuşturulacaktır.

Petiatri Kliniği Kanatlı Hayvanlara Nasıl Tedavi Uyguluyor?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Uzman Doktor Zafer Doğan Türkiye'deki sayılı Uzman Doktor ünvanına sahip kişiler arasıdadır.Kliniğimize getirilen kuş türleri (papağan,muhabbet kuşu,güvercin,kartal...) tecrübeli hekim arkadaşlarımız tarafından ilk olarak muayene işlemine sokulmaktadır.Muayenesi tamamlanan kuşlar tedavi işlemine geçer ve bu aşamadan sonrası tamamen veteriner hekim tarafından belirlenmektedir.

Kuşun Hasta Olduğunu Nasıl Anlarım?

Kuşlarda birçok hastalık belirtisi vardır. Bazıları diğerlerinden daha belirgindir. Hasta bir kuşun belirtileri davranışsal, fiziksel veya her ikisi de olabilir. Ayrıca bazı kuş türlerinde belirtiler daha spesifik olabilirler.

Davranışsal belirtiler arasında ;

  • Çeşitli saldırganlık türleri
  • Sinmiş ve korkulu davranışlar
  • İştah artışı ve susuzluk
  • Halsizlik ve uyuşukluk
  • Gıcırtı veya guruldama sesleri dahil olağandışı seslendirmeler
  • İnsanlar ve diğer hayvanlar tarafından yaklaşıldığında tekmeleme veya kanat açma gibi savunmacı davranışların olmaması
  • Otururken tünek alanında uyumak yerine geceleri yerde uyumak

Fiziksel belirtiler arasında ;

  • Düzensiz veya dağınık görünen tüyler
  • Dökülmüş tüyler
  • Titreme

Son 50 yılda dünyaya bakış açımızı büyük ölçüde değiştiren birçok teknoloji gördük. Teknoloji bizi evden iletişim kurabileceğimiz ve çalışabileceğimiz bir noktaya getirdi ve bu da yoğun programları olan insanların işini çok daha kolay hale getirdi. Ancak hayatı kolaylaştıran tek yol bu değil. Özellikle insan ve hayvan sağlığı konusunda teknoloji çağın en ileri seviyesine geldi.
Bilgisayarlı görüntüleme teknikleri,gelişmiş labaratuvar teknolojileri,aşılar ve çok daha fazlası son 50 yıl içerisinde modern tıp ile buluştu.Bizlerde bu teknolojik ürünleri kliniğimize entegre ederek minik dostlarımız ile buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz.Herşey minik canların sağlığı için.
Kuş Veterineri arayan dostlarımız uygun konumlarda yer alan profesyonel veteriner kliniklerini tercih etmelidir.
İletişim Numarası : (0212) 662 00 66
Adres: Yeşilköy, Yeşilköy İstanbul Cd. No:81/A, 34149 Bakırköy/İstanbul